Slik starter du et reisebyrå

Har du hørt ordtaket «Verden er en bok, og de som ikke reiser leser kun en side»? Dette er strengt tatt et ordtak vi låner fra engelsk, men det betyr ikke at det er mindre sant. Men selv om i 2021 er det likevel ikke alle som er komfortable med å reise på egen hånd. Denne gruppen liker tryggheten med å ha et reisebyrå i ryggen. Et reisebyrå er bedrift som selger reiser til privatpersoner og bedrifter, og de kan henvende seg til dem før, under og etter reisen med spørsmål. I denne artikkelen skal vi se på hvordan du starter et reisebyrå.

Ta utdanning

Om du elsker å reise og leker med tanken på å starte ditt eget reisebyrå i fremtiden, så bør du tenke langsiktig. Begynn å tenke i de baner så tidlig som mulig. For noen betyr det å ta en utdanning som kan komme til nytte i forbindelse med dette. Du kan studere reiseliv på både videregående, universitet, høyskole og fagskole. Språkutdanning kan også være praktisk, da du får den samme kunnskapen som oversettere i et oversettelsesbyrå og kan oversette hjemmesiden din til flere språk ved behov.

Studiene vil også kunne deg et innblikk i hvilke arbeidsoppgaver du vil bli stilt ovenfor fra tid til annen, om ikke hver eneste dag.

Reisebyrå

Reisebyrå – skaff deg en sertifisering

Dette kommer naturligvis an på hvilket land du skal drive virksomhet fra. For i 2021 er det ingen selvfølge at du skal drive bedriften din på norsk jord, selv om du er nordmann.

Derfor er det viktig at du sjekker opp reglene for landet du skal drive virksomheten din fra og følger denne oppskriften til punkt og prikke. Først og fremst må reisebyrået registreres der det skal registreres, og så kan det hende at det aktuelle landet krever en sertifisering.

Om dette er tilfellet, så er du nødt til å ta hånd om dette før du kan gå videre med prosessen.

Dette er imidlertid ikke et arbeid som er over med det første. For mange reisebyråer er det aktuelt å skaffe seg flere og flere sertifiseringer etter hvert som tiden går.

Sørg for at byrået blir lisensiert

Deretter er det byråets lisens som står for tur. En lisens er en skriftlig bekreftelse på at bedriften din har oppfylt alle krav som stilles til et lisensiert reisebyrå.

Men også her kan reglene være forskjellige fra land til land. Dette er som regel en situasjon som går knirkefritt, men det kan være greit å ha det i bakhodet likevel. Etter at du har fått lisensen din, så er det kun en ting som gjenstår og det er å starte bedriften din.

Markedsfør byrået ditt

For å få hjulene til å gå rundt er det viktig at allmennheten vet at bedriften din eksisterer. Og det betyr at du er nødt til å markedsføre den. Markedsføring er noe enhver bedrift er avhengig av. Og hvis du vet hva du driver med, så vil bedriften din kunne dra stor nytte av det. Det vil i så fall være gull verdt for deg og reisebyrået ditt!