Hva er VPN?

VPN står for Virtual Private Network. Det er en tjeneste som krypterer nettrafikken din og bidrar til å holde dataene dine trygge når du surfer på internett. VPN-er har blitt stadig mer populære de siste årene fordi de tilbyr et høyere sikkerhetsnivå enn de fleste andre metoder for å surfe på nettet.

En VPN er en måte å skjule din IP-adresse og plassering for verden. Det kan også hjelpe deg å omgå geobegrenset innhold. En VPN kan brukes på alle enheter, og det er en enkel måte å beskytte dataene dine på når du er koblet til offentlige Wi-Fi-nettverk, som på flyplasser eller kaffebarer.

Hva skal du se etter hos en god VPN-leverandør?

En god VPN-leverandør bør ha et stort antall servere for å gi best ytelse. Den bør også ha en streng policy for den ikke logger trafikken din. En VPN som kan holde dataene dine private og sikre er ikke lett å finne i disse dager. Det er derfor du må gjøre undersøkelser før du tar en kjøpsbeslutning.

En VPN er ikke bare et verktøy for personvern, den kan også brukes til å fjerne blokkering av innhold og gi tilgang til geobegrensede nettsteder. Så det er viktig at du velger en som har servere i forskjellige land.

Du bør også se etter en som har et brukervennlig grensesnitt, med alle funksjonene lett tilgjengelig, slik at du ikke trenger å gå gjennom sider med innstillinger og alternativer for å finne dem.

VPN

Slik beskytter du deg på nettet med en VPN

Internett er et farlig sted. Den er full av hackere og spammere som er ute etter å stjele informasjonen din eller ta over enhetene dine. For å beskytte deg selv på nettet, bør du bruke en VPN. VPN-en vil kryptere alle dataene du sender og mottar, slik at ingen kan se hva du gjør på nettet.

En VPN vil også beskytte deg mot hackere ved å skjule IP-adressen din, noe som betyr at de ikke vil kunne finne ut hvor du bor eller jobber. Dette gjør det mye vanskeligere for dem å hacke seg inn på datamaskinen din og stjele din personlige informasjon. En VPN er også nyttig hvis du vil se innhold fra andre land som Netflix USA fordi det gir tilgang til regionlåste innholdstjenester som Hulu og BBC iPlayer samt omgå sensur på steder som Kina eller Iran.

Skjule IP-adresse med VPN

En VPN er et nettverk av servere som er lokalisert i forskjellige land. IP-adressen til brukeren er skjult bak en server i et av disse landene, noe som betyr at brukerens identitet ikke kan spores.

Den mest populære måten å skjule sin IP-adresse på er å bruke en VPN-tjeneste. En VPN-tjeneste ruter all internettrafikk gjennom en kryptert tunnel og endrer IP-adressen til et annet sted, noe som gjør det umulig for Internett-leverandører og andre organisasjoner å spore aktiviteten din på nettet.

Hva er egentlig en IP-adresse?

En IP-adresse er en unik identifikator for en enhet på nettverket. Den er sammensatt av fire tall atskilt med punktum. De tre første tallene er antall biter for nettverksdelen og det siste tallet er for verten på det nettverket. IP-adressen kan klassifiseres i fire typer: offentlig, privat, lokal lenke og multicast.

Den offentlige IP-adressen tildeles enhver enhet som har tilgang til eller kommuniserer med andre nettverk utenfor sitt eget lokale nettverk (LAN). Denne typen IP-adresse kan gjenkjennes ved bruk av ett eller flere sifre som begynner med 1 i posisjonene 4-7. Dette betyr at den kan brukes som en identifikator for enhver enhet fra hvor som helst i verden. Dette så lenge du ikke bruker en VPN.

Et ekstra sikkerhetslag

En VPN har mange fordeler, men for de aller fleste vil bare det å ha et ekstra sikkerhetslag være avgjørende. Dette på toppen av antivirusprogramvare, brannmur og det å alltid holde enhetene dine oppdatert.

Les også: “Slik starter du et reisebyrå